Τι είναι η IPSC; Η επίσημη ιστοσελίδα της.

Η IPSC


Η IPSC αναγνωρίζει όλους τους κλάδους της σκοποβολής – Handgun, Rifle, Shotgun και Action Air.

Οι αθλητές IPSC πρέπει να συνδυάσουν την ακρίβεια, τη δύναμη και την ταχύτητα σε έναν νικηφόρο συνδυασμό.  Πολλαπλοί στόχοι, κινούμενοι στόχοι, στόχοι που αντιδρούν όταν χτυπηθούν, στόχοι ποινής ή ακόμη και μερικώς καλυμμένοι στόχοι, εμπόδια, κίνηση, ανταγωνιστικές στρατηγικές και άλλες τεχνικές αποτελούν μέρος του IPSC για να κρατήσει τους ανταγωνιστές σε εγρήγορση και τους θεατές καθιλομενους.

Μότο IPSC

 Οι λατινικές λέξεις Diligentia, Vis, Celeritas (DVC) που σημαίνουν ακρίβεια, δύναμη και ταχύτητα είναι το σύνθημα της IPSC και αποτελούν τη βάση για τον ανταγωνισμό. Η IPSC δίνει επίσης έμφαση στους κανόνες για ασφαλή χειρισμό όπλων και αυστηρή τήρηση των κανόνων που διέπουν το άθλημα.

Τι είναι η Πρακτική Σκοποβολή;

 Το IPSC Practical Shooting είναι δυναμικό, προκλητικό και ένα από τα ταχύτερα αναπτυσσόμενα αθλήματα σκοποβολής στον κόσμο σήμερα. Τα γήπεδα πυρός η πιο απλά οι αγώνες στα πεδία βολής για τήν Ελλάδα χρησιμοποιούν πολλές πτυχές που δεν συναντώνται στους πιο παραδοσιακούς κλάδους σκοποβολής, όπως η κίνηση από τον αθλητή(αλλαγές θέσεων βολής), οι κινούμενοι στόχοι, οι πολλαπλοί στόχοι και το βασικότερο η ελευθερία του αγωνιζόμενου να παίξει τις προκλήσεις σκοποβολής που παρουσιάζονται στον αγώνα όπως επιθυμεί.

Η επίσημη σελίδα της IPSC:

https://www.ipsc.org/what-is-ipsc/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ένας χρυσός κανόνας προπόνησης

Ποίος είναι ο Αθλητής της Πρακτικής Σκοποβολής (IPSC);;;

Τι είναι η προπόνηση χωρίς πυρομαχικά (dry shooting) και τρεις(3) εφαρμογές της