Πως να μάθετε να τραβάτε το όπλο εύκολα και γρήγορα μέσα σε 3 Βήματα

 ΤΟ ΤΡΑΒΗΓΜΑ του Όπλου από την Θύκη

Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός. Στην σκοποβολή η αρχή γίνεται με μία σωστή τεχνική της εξαγωγής του όπλου από την θήκη η οποία αν δε γίνει σωστά τότε κάθε βολή που θα ακολουθήσει μετά το τράβηγμα θα έχει απόκλιση από το κέντρο του στόχου. 

Προκειμένου να παγιωθεί σωστά η όλη διαδικασία η εκμάθηση της άσκησης χωρίζεται σε τρεις επιμέρους ασκήσεις.  

Η Πρώτη άσκηση:

Πυροβολούμε κατά του στόχου χωρίς κανέναν χρονικό περιορισμό σφίγγοντας το πιστόλι  με το αδύναμο χέρι (δεξί για δεξιόχειρες και αριστερό για αριστερόχειρες) συγκριτικά περισσότερο σε σχέση με το δυνατό χέρι έτσι ώστε να μπορέσουμε να συκεντρώσουμε όλες τις βολές στην βαθμολογούμενη περιοχή του Α. Το όπλο μας βρίσκεται στο ύψος των ματιών ευθυγραμμίζοντας τα σκοπευτικά με τον στόχο. Οι αγκώνες των χεριών είναι ελαφρώς λυγισμένοι.

Η Δεύτερη άσκηση:  

Κρατάμε το όπλο γεμάτο και οπλισμένο στο ύψος του στήθους και με τα δύο χέρια και απλά σηκώνουμε το όπλο στο ύψος των ματιών πυροβολώντας μία φορά στην βαθμολογούμενη περιοχή του Α. 

Η Τρίτη άσκηση: 

Όντας όρθιοι σε χαλαρή στάση με μέτωπο σε ένα στόχο μπροστά μας έχουμε τα χέρια μας χαλαρά στο πλάι του σώματος μας. Με το τράβηγμα το δυνατό μας χέρι πιάνει την λαβή του όπλου ενώ παράλληλα φέρνουμε το αδύναμο μας χέρι στο ύψος της κοιλίας. Μόλις ενώσουμε τα χέρια μας σφίγγουμε το όπλο με το αριστερό χέρι. Τέλος φέρνουμε το όπλου στο ύψος των ματιών μας και μόλις ευθυγραμίσουμε τα σκοπευτικά του όπλου με τον στόχο πυροβολούμε μία φορά.

Η τεχνική αλλάζει ανάλογα με το αν ο σκοπευτής είναι δεξιόχειρας ή αριστερόχειρας. Έτσι για να μην υπάρχει σύγχυση το καλό χέρι θα το λέμε δυνατό χέρι και το άλλο αδύναμο χέρι. Στο δεξιόχειρα το δυνατό χέρι είναι το δεξί και το αδύναμο το αριστερό και αντίστοιχα στον αριστερόχειρα.  

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ένας χρυσός κανόνας προπόνησης

Ποίος είναι ο Αθλητής της Πρακτικής Σκοποβολής (IPSC);;;