Τι πρέπει να ξέρετε για τον πρώτο αγώνα σκοποβολής(IPSC)

        Αφού πλέον ο αθλητής της πρακτικής σκοποβολής (IPSC) έχει γραφτεί σε έναν σκοπευτικό σύλλογο , έμαθε τους κανόνες ασφαλείας και επέλεξε στην κατηγορία του όπλου στην οποία θα αγωνίζεται, αυτό που απομένει είναι η συμμετοχή σε έναν αγώνα.Σύμφωνα με τους κανονισμούς υπάρχουν οι εξής αγώνες:  
  1. επιπέδου 5 ,Παγκόσμιο.
  2. επιπέδου 4, Πανευρωπαϊκό.
  3. επίπεδου 3 ,Πανελλήνιος, 
  4. επίπεδου 2 ,Αγώνας Ζώνης 
  5. επιπέδου 1 ,Τοπικός αγώνας
         Σε μικρούς αγώνες επιπέδου 1 γίνεται η πρώτη γνωριμία με το άθλημα. Μία ηλιόλουστη μέρα περνάει πολύ όμορφα στο σκοπευτήριο. Προετοιμάζοντας τον σάκο για τον αγώνα τα εξής έγγραφα είναι απαραίτητα: άδεια κατοχής σκοπευτικού όπλου και το δελτίο σκοπευτή θεωρημένο για το τρέχον έτος . Μετά την εγγραφή στην γραμματεία οι σκοπευτές μεταβαίνουν στην ασφαλή περιοχή
        Σε κάθε στάδιο υπάρχει ένας κριτής με τον βοηθό τού οι οποίοι κάνουν την ενημέρωση Σταδίου και βοηθάνε τού σκοπευτές να ολοκληρώσουν το στάδιο και κατ' επέκταση ολόκληρο τον αγώνα.   με Με το σύνθημα: " Είστε έτοιμος;" Ο αθλητής είναι στην θέση εκκίνησης και με το ηχητικό σήμα αρχίζει να βάλει κατά των στόχων σύμφωνα με την ενημέρωση του σταδίου! Βολή με βολή, στάδιο με στάδιο ο αγώνας τελειώσει. Το άθροισμα των κερδισμένων πόντων καθορίζει της τελική κατάταξη των αθλητών.
Εν αναμονή των αποτελεσμάτων δεν λείπουν τα πηγαδάκια μεταξύ φίλων-σκοπευτών πού συζητάνε την απόδοση τους στον αγώνα .Οι τρεις πρώτοι κάθε κατηγορίας ανεβαίνουν στο βάθρο. Τρία μετάλλια, τρεις έπαινοι και ένα κύπελλο σε κάθε κατηγορία κάνουν τον υγιή ανταγωνισμό ακόμα πιο ευχάριστο μέχρι την επόμενη Κυριακή όπου οι φίλοι θα ξανά ανταμώσουν βάζοντας σε δοκιμασία τις σκοπευτικές τούς ικανότητες..! Μέχρι το επόμενο μπαμ λοιπόν καλές προπονήσεις!


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ποίος είναι ο Αθλητής της Πρακτικής Σκοποβολής (IPSC);;;

Ένας χρυσός κανόνας προπόνησης

Τι είναι η προπόνηση χωρίς πυρομαχικά (dry shooting) και τρεις(3) εφαρμογές της